Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-20 13:44:00

Elkészült a szegedi 4-es villamos vonal

Határidőre befejeződött a szegedi 4-es villamos vonal februárban kezdődött rekonstrukciója; szombat déltől újra a pálya teljes hosszán villamosok szállítják az utasokat.

Sokan bosszankodnak a Szegeden idén nyáron folyó építkezések miatt, de a várost a jövőnek építjük – mondta Botka László, a város MSZP-s polgármestere a vonal szombati ünnepélyes átadásakor. A szocialista politikus hangsúlyozta, az elektromos tömegközlekedését uniós támogatással fejlesztő három vidéki nagyváros – Szeged mellett Debrecen és Miskolc – közül a csongrádi megyeszékhelyen halad legjobban a beruházás, a 29,5 milliárd forintos összköltségvetésű fejlesztési program építési munkái idén véget érnek.

Hamarosan befejezik az 1-es villamos vonal rekonstrukcióját, és elkészül az új 2-es vonal. A már megépült új trolibuszvonalakkal és a felújított 3-as villamos vonallal a vidéki városok közül a szegedi lesz a legteljesebb és a leghosszabb elektromos tömegközlekedési hálózat - mondta a polgármester.

A 4-es villamos vonal rekonstrukciójának 2,35 milliárd forintos költségeit 86 százalékban uniós támogatás fedezte. A felújított 4-es vonal átadásával a Szegedi Közlekedési Társaság "nyugdíjazza" az 1960-as és 1970-es években a fővárosban és Debrecenben gyártott FVV típusú – bengálinak is becézett – villamosait; a legrégebbi szerelvényt az ünnepségen el is búcsúztatták.

 

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.