Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-13 10:45:00

Eljárás a kartellgyanús irodaszer-kereskedők ellen

Kartellgyanú miatt irodaszer-kereskedőkkel szemben indított eljárást szeptember 6-án a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Az eljárást a BUDAPIÉRT Kereskedelmi Zrt., az APIS Irodaszer Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az I-COM Iroda - Kommunikáció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a BARÁT Papír Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a PAPÍRBÁZIS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az ITV ALBATECH Irodagéptechnikai Kft., a PAPIROSZ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a PAPIR-PONT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ,a REGAL Nyomdaipari és Kereskedelmi Kft. és a MEDI-PRINT Nyomdatechnikai és Egészségügyi Szolgáltató Kft. ellen indította meg a hivatal.
A GVH közleménye szerint a rendelkezésére álló adatok alapján feltehető, hogy a BUDAPIÉRT Zrt. és az APIS Irodaszer Kft., valamint a velük üzleti kapcsolatban álló kiemelt partnereik 2008-tól napjainkig háromoldalú együttműködési megállapodásokat kötöttek. Valószínűsíthetően rendszeresen egyeztették a piaci részesedésüket és az árazási, a kedvezmény- és a marketingpolitikájukat. Az egymás tudomására jutott piaci információk hozzájárulhattak a vállalkozások közötti verseny csökkentéséhez és kontrollálásához.

A versenyhivatali eljárás kiterjed a 2008-tól napjainkig kiírt közbeszerzési, illetve egyéb beszerzési eljárásokban tanúsított magatartásokra is. A GVH gyanúja szerint az eljárás alá vont vállalkozások feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozások a jogsértést elkövették - hangsúlyozza a közlemény. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul, amelyre hat hónap áll rendelkezésre. A határidőt két alkalommal szintén 6 hónappal meg lehet hosszabbítani.


MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.