Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-12 15:15:00

Elhunyt Izrael egyik leggazdagabb embere

Elhunyt 87 éves korában Yuli Ofer, Izrael egyik leggazdagabb embere. Halála csupán néhány hónappal fivére és üzleti partnere, Sammy Ofer elhunyta után következett be.

Az Ofer család hétfőn jelentette be közleményben, hogy Yuli Ofer a múlt csütörtökön hunyt el otthonában. A romániai származású testvérek virágzó vállalatbirodalmat építettek ki Izraelben: az Ofer Brothers Group foglalkozott hajózással, ingatlanügyletekkel, de voltak érdekeltségei a vegyiparban és a banki szférában is. A Forbes 10,3 milliárd dollárra becsülte az Ofer testvérek vagyonát.

Az Egyesült Államok májusban, néhány héttel Sammy halála előtt szankciókkal sújtotta a vállalatot amiatt, hogy az Iránt sújtó nemzetközi kereskedelmi embargót megkerülve olajszállító tartályhajót adott el Iránnak. Az Ofer fivérek cáfolták, hogy szabálytalan ügyletről lett volna szó.
Oferék neve több magyarországi ingatlanberuházással - így az óbudai Álomszigettel és a pesti belvárosi Zeppelin fejlesztési projekttel - kapcsolatban is felmerült.
 

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.