Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-12 11:04:00

Egymillióan hallgatják a katolikus rádiót

A Radio Maryja nevű toruni katolikus rádióadó az elmúlt tíz évben hallgatóinak csaknem felét elvesztette, de az utóbbi időben ismét növekszik a tábora - derült ki egy friss felmérésből.

A Tadeusz Rydzyk redemptorista szerzetes által alapított rádió továbbra is a legtöbbet hallgatott katolikus adó Lengyelországban - derül ki a Millward Brown SMG/KRC intézet felméréséből, amelyet a Rzeczpospolita című napilap ismertet keddi számában.

Naponta átlagosan mintegy egymillióan hallgatják (az összes rádióhallgató 2,15 százaléka), azaz a Radio Maryja az ötödik helyen áll a rádiók sorában. Megelőzik olyan zenés csatornák, mint az RMF FM (25,39), a Radio Zet (16,17), valamint a közszolgálati 1. (11,47) és 3. adó (8,45).
A Radio Maryja egyike annak a négy rádióadónak, amelyek az elmúlt évben növelni tudták hallgatóik számát Lengyelországban. 2010 áprilisa és júniusa között a rádióhallgatók átlagosan 1,93 százaléka figyelte adásait, de ez a részarány az idei évi hasonló időszakban 0,22 százalékponttal emelkedett. A rádió "legrosszabb" éve a 2008-as volt, amikor hallgatottsága csupán 1,78 százalék.

Hallgatóinak többsége nő (60,96 százalék), és leginkább a 60-75 éves korosztályból kerül ki (48,26 százalék). A 40-49 évesek a hallgatók 36,04, a 15-24 évesek korosztálya pedig csak 4,59 százalékát alkotja.A Radio Maryja két évtizedes fennállása alatt állandóan viták középpontjában állt. Bírálták igazgatóját, Rydzyk atyát - egyébként sikeres - üzleti tevékenysége, bizonyos nyilatkozatai és politikai elköteleződése miatt.

A Radio Maryja Családja legutóbbi, múlt vasárnapi Jasna Góra-i (Czestochowa) zarándoklatán több mint 100 ezren vettek részt. Díszvendégként jelen volt és beszélt a PiS elnöke, Jaroslaw Kaczynski.

 

MTI


 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.