Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-05-20 11:12:00

Egymillió dollárért mehet házi őrizetbe Strauss-Kahn

Hivatalosan vádat emeltek csütörtökön Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) lemondott vezérigazgatója ellen - közölte a New York-i ügyészség.

Michael Obus bíró ugyanakkor egymillió dolláros, készpénzes letétben elhelyezett óvadék fejében beleegyezett abba, hogy a 62 éves politikus-közgazdász börtön helyett 24 órás, elektronikus megfigyeléssel szigorított házi őrizetbe helyezzék. Strauss-Kahnnak ugyanakkor fizetnie kell a mellé kirendelt fegyveres őrt és a szökése esetére 5 millió dolláros biztosítékot kellett felajánlania. Strauss-Kahn felesége, Anne Sinclair New Yorkban bérelt egy lakást, ahol a bírósági tárgyalás idején mindketten lakni fognak. Az őrzés körülményei összesen havi 200 ezer dollárral fogják megterhelni a vádlott bankszámláját. A politikus-közgazdász hétfő óta vizsgálati fogságban van New Yorkban.

A védelem hivatalosan június 6-án fejheti ki álláspontját a bíróság előtt. A 23 tagú nagyesküdtszék még nem hozta meg határozatát arról, hogy a vádak fényében tárgyalhatónak tartja-e az ügyet.
Az IMF vezérigazgatói tanácsának csütörtökön küldött levelében a volt vezérigazgató határozottan cáfolta az ellene felhozott vádakat. Strauss tagadja, hogy szexuális bűncselekményt, nemi erőszak kísérletét és törvénytelen fogva tartást követett volna el egy szállodai szobalány sérelmére a New York-i Sofitel szállodában.

Strauss-Kahn legesélyesebb utódjaként Christine Lagarde francia pénzügyminisztert emlegeti a nemzetközi sajtó.

 

(mti, mi, Bloomberg)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.