Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-20 15:25:00

Egyiptom visszahívja izraeli nagykövetét

Vizsgálatot és bocsánatkérést követel Izraeltől az egyiptomi kormány öt rendőr halála miatt. Egyiptom nagykövetét is visszahívta az országból – számolt be az origo.hu.

Egyiptom hazahívja izraeli nagykövetét amiatt, hogy az eilati merényletet megtorló egyik izraeli légicsapásban, a Gázai övezet és Egyiptom határán, meghalt öt egyiptomi rendőr – írja a BBC csatorna online oldala. Az izraeli hatósági ígéretet tettek rá, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben. Az egyiptomi nagykövet egészen addig nem tér vissza Izraelbe, míg hivatalos értesítést nem kapunk a vizsgálatok eredményéről – írja az egyiptomi kormány hivatalos közleménye.

A Gázai övezetet irányító Hamász radikális palesztin szervezet vezetése szombat hajnalban bejelentette, hogy már nem tartja magát az Izraellel szemben több mint két éve önként vállalt fegyverszünethez. A közleményt a Hamász rádiójában olvasták be. Palesztin fegyveresek csütörtökön összehangolt terrortámadást intéztek az izraeli Eilat és több más város ellen, majd ezek megtorlásaként Izrael csütörtökön és pénteken légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben. A terrortámadásban nyolc izraeli halt meg, a légi csapásokban pedig 14 palesztin. "Vége a fegyverszünetnek az ellenséggel" - hangzott el a közleményben. Elképzelhető, hogy a Hamász máris támadásokra készül Izrael ellen.



origo.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.