Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-07 14:03:00

Eddie Murphy lett az Oscar-átadás befutója

Hosszas találgatások után eldőlt, ki vezeti 2012 februárjában az Oscar-gálát: végül azoknak lett igaza, akik Eddie Murphy komikusra gondoltak.

A szervezők reményei szerint a vígjátékairól ismert színész - aki drámai szerepekben is bizonyított már – több humort visz majd a díjátadó estbe, mint idén James Franco és Anne Hathaway. Brett Ratner és Don Mischer producerek kedden jelentették be a döntést Los Angelesben, és az is eldőlt, hogy Murphy egyedül vezeti a showt a Kodak Színházban.

A színész közleményében úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetést jelent számára, hogy többek közt Bob Hope, Johnny Carson, Billy Crystal, Steve martin és Whoopi Goldberg után ő is házigazdája lehet a gálaestnek, amelyet az egész világ nyomon követ. Noha Murphy a 80-as években televíziós műsorvezetőként is megcsillogtatta improvizáló képességét, élő showban csaknem negyedszázada nem foglalkoztatták.

A színészt 2006-ban a Dreamgirls című musicalben nyújtott alakításáért Oscarra is jelölték, a sztár karrierjében ennek ellenére az elmúlt években nem voltak jelentősebb sikerek azon kívül, hogy a Shrek-sorozatban a hangját adta a szamárnak. A színész a novemberben bemutatandó – és Ratner rendezte - Tower Heist és a valószínűleg januárban mozikba kerülő A Thousand Words című filmjeivel kerül ismét a nagyközönség elé, előzetes kritikák dicsérték az alkotásokat. Eddy Murphy mellett Billy Crystal és Jerry Seinfeld, de még Oprah Winfrey neve is felmerült a lehetséges házigazdák között.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.