Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-06 14:10:00

Dörner György az Új Színház igazgatója

Dörner György színművész lett az Új Színház igazgatója, a Madách Színházat továbbra is Szirtes Tamás vezetheti.

A két színház vezetésére július végén tették közzé a pályázatokat a kormányzati portálon. Az Új Színház vezetésére Dörner György mellett Márta István eddigi igazgató is pályázott.

Szirtes Tamás 2004 óta a Madách Színház igazgatója. Az Új Színház és a Madách Színház élére egyaránt öt évre, 2012. február 1-jétől 2017. január 31-ig kerestek vezetőt. A pályázatokat a szakmai bizottság véleményének mérlegelésével Tarlós István főpolgármester bírálta el.

Dörner György – aki korábban a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára is pályázott – az MTI-nek mostani kinevezésével kapcsolatban úgy nyilatkozott: mivel megbízatása februártól szól, csak az év végén beszél terveiről, pályázatát sem hozza nyilvánosságra.

A kiíró az Új Színházban elsősorban klasszikus és kortárs magyar művek bemutatását, színvonalas világirodalmi művek és gyermekeknek szóló előadások műsorra tűzését várja a repertoár műfaji sokszínűségének megőrzésével. Elvárás valamennyi korosztály megszólítása, különösen a fiatalok színházi nevelése, valamint az, hogy a színház helyet adjon kísérletező jellegű előadásoknak, dolgozzon határon túli rendezőkkel, és anyanyelvünk ápolása is szerepeljen a művészeti programban.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.