Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-22 13:58:00

Díszpolgár lett a sümegi ferences kolostor gvárdiánja

A Szent István tiszteletére bemutatott ünnepi szentmisén, augusztus 20-án vette át díszpolgári címét Barsi Balázs, a sümegi ferences kolostor gvárdiánja.

A kitüntetést a város önkormányzatának képviselőtestülete szavazta meg számára a település érdekében végzett munkájáért.

A kitüntetett életpályáját Kulcsár Ferenc alpolgármester méltatta. A díszpolgári oklevelet Rátosi Ferenc polgármester adta át, aki Barsi atyát több mint harminc éve ismeri. – Diákja voltam az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban. Ő tanította nekünk az oroszt. Szigorú és kiváló pedagógus volt. Bár eredetileg nem szerettem a tantárgyát, meg tudta kedveltetni velem, olyannyira, hogy végül oroszból érettségiztem, mégpedig ötösre! – mondta a sümegi polgármester a Ferences Sajtóközpontnak.

Az egykori orosztanár 1997-től él Sümegen. A ferences közösség élén lelkigyakorlataival, szentbeszédeivel, a ferences kegytemplomban zajló, példamutató liturgikus eseményekkel az ország minden részéről vonzza a zarándokokat, érdeklődőket a dunántúli városba.

 

Ferences Sajtóközpont

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.