Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-04-13 19:03:00

Debrecen visszautasítja a nagyüzemi mutyizást

A debreceni önkormányzat határozottan visszautasít minden olyan állítást, amely Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt., vagy annak tagvállalatai eljárásának jogszerűségét, átláthatóságát, tisztességét kétségbe vonja - reagált Papp László (Fidesz) alpolgármester szerdán közleményben a jobbikos Pörzse Sándor országgyűlési képviselőnek hétfőn a parlamentben elhangzott szavaira.

Pörzse Sándor arról beszélt, hogy a debreceni Pannon Guard Zrt. referencialistáján szinte csak önkormányzati és megyei megbízók szerepelnek. Hozzátette, hogy a cég egyedüli jelentkezőként elnyerte a városban a kerékbilincselés, a járművek elszállításának és tárolásának feladatát. A képviselő szerint Debrecenben is zajlik a "nagyüzemi mutyizás".
Kontrát Károly azt felelte, hogy visszautasítja a képviselő megalapozatlan vádaskodásait. Kérte, ha a képviselő bűncselekményről szerez tudomást, akkor tegyen feljelentést.
Ha Pörzse Sándor ismerné a tényeket, nem mondott volna az Országgyűlésben nyilvánvalóan valótlan adatokat. Debrecenben a kerékbilincselés kapcsán felmerülő költség az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium 2011. január 1-jétől alkalmazott 55/2009. (X. 16.) rendelete szerint 11.500 forint plusz áfa, ellentétben képviselő 44.000 forintra vonatkozó állításával - olvasható a közleményben.
Papp László hozzáteszi: Debrecenben a parkolási rendszer üzemeltetését a köztulajdonban lévő, önkormányzati tulajdonú DKV Zrt. látta és látja el.


(mti)
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.