Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-26 16:45:00

Csehországban a romák lehetnek veszélyben

A cseh külügyminiszter úgy véli, hogy Csehországot ugyan nem fenyegeti idegengyűlöletből fakadó erőszak, de azért ezen a téren a csehek sem teljesen tiszták.

Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter elmondta, hogy kevésbé vannak kitéve a veszélynek, mert nagyobb bevándorlás náluk nem volt. Az egyetlen dolog, ami már szintén szörnyű cselekedetekhez vezetett, az a romákkal kapcsolatos. Hozzátette: náluk is történt néhány gyilkosság. – Vegyük tudomásul, hogy ebben a csehek sem teljesen tiszták – jelentette ki Karel Schwarzenberg abban az interjúban, amelyet az aktuálne.cz cseh hírportál közölt kedden.

A politikus szerint az oslói gyilkosságok elkövetője szemmel láthatóan lelki beteg személy. – Egy ilyen bolond bárhol a világon megjelenhet – vélekedett a cseh diplomácia irányítója.
A miniszter azt állította: a bevándorlás nemcsak Norvégiában, de másutt is feszültséget keltett. Az idegenek elleni gyűlölet többé vagy kevésbé minden európai országban jelen van, ahol a bevándorlás nagyobb méreteket öltött.

– A probléma megoldására nincs receptem. Ez olyan munka, amely időt igényel, semmiféle varázspálca nem használ – fejtette ki Schwarzenberg. Hozzátette: a bevándorlókat arra kell ösztönözni, hogy ne zárkózzanak be önmagukba és minél inkább alkalmazkodjanak a többségi társadalomhoz, a többséget pedig fel kell világosítani a bevándorlókról.

A külügyminiszter úgy látja, hogy a jövőben Csehországnak is számolnia kell azzal, hogy emelkedni fog a bevándorlók száma.

 

mi, MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.