Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-15 16:49:00

Civilek is helyet kérnek az úrnapi körmenetben

A korábbi évektől eltérően, ezúttal az öt kaposvári plébánia és különböző karitatív szervezetek, valamint a katolikus egyházzal kapcsolatban álló civil közösségek együttesen vesznek részt az úrnapi körmeneten június 26-án - jelentette be Balás Béla megyéspüspök szerdán sajtótájékoztatón.

"A II. János Pál által meghirdetett új evangelizáció jegyében vállalnunk kell magunkat, észrevehetőnek, le nem tagadhatónak kell lennünk: így leszünk a világ világossága" - mondta a főpásztor, aki előzetesen rövid történeti áttekintést adott arról, hogy a letűnt korokban miként ünnepelték az Úr Napját, a katolikus egyház jeles ünnepét, amely "rámutat a kenyér és a bor színe alatt köztünk lakó Jézusra".

Balás Béla a jelenről szólva azt mondta, hogy bátrabb, nyitottabb egyházat szeretnének, "erre felé halad ugyanis a világ". "Nem akarunk feltűnősködni"- fogalmazott a megyéspüspök, hozzátéve: de nem is akarnak elbújni. A Kaposvár öt plébániáját érintő úrnapi körmenetre este hét órakor, a Nagyboldogasszony Székesegyházban tartott úrnapi misét követően indulnak a hívek.

mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.