Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-24 19:42:00

Cigány-nemcigány összecsapás, halottakkal

Verekedés tört ki szombatra virradó éjjel egy romák lakta dél-bulgáriai faluban, mert a helyi cigánykirály szüleit szállító mikrobusz halálra gázolt egy 19 éves nem roma fiatalembert - közölte a rendőrség. A verekedésnek is van egy halálos és öt sérült áldozata.

Az eset Katunica faluban történt. A 19 éves fiatalember halálra gázolásán feldühödve szülei és barátai rárontottak a cigánykirály, Kiril Raskov - "Kiro cár" - házára, betörték annak ablakait, és belül tüzet okoztak, amelyet azonban sikerült gyorsan eloltani. A gázoló vezető közben elmenekült.
A verekedésben két rendőr és három civil sérült meg, valamint eszméletét vesztette egy szívbetegségben szenvedő 16 éves fiú, aki kórházba szállítása után meghalt - jelentette a BTA hírügynökség.

Szombatra nagy számú csendőrt vezényeltek a feszült légkörű faluba. Mintegy száz lakos beadványt írt, amelyben követeli a Raskov család elköltöztetését a településről. Az állami rádiónak, illetve tévének nyilatkozó helybeliek elmondták, hogy "Kiro cár és családja arrogáns, basáskodik" a lakosokkal. Követelték, hogy a hatóságok vizsgálják ki Kiril Raskov vagyonának eredetét, mert szerintük "nem fizet adót milliói után". Sajtóinformációk szerint a cigánykirály illegális pálinkafőzdét üzemeltet.

MTI


 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.