Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-26 14:00:00

CBA: magyarázzák a bizonyítványt

Visszautasítja a CBA Kereskedelmi Kft., hogy üzlethálózatában a beszerzési ár alatt értékesítenék a dinnyét.

A Magyar Dinnyeszövetség elnöke hétfőn azt mondta az MTI–nek, hogy az Aldi és a CBA üzletlánc nagyon alacsony, 35 forintos kilogrammonkénti fogyasztói áron árulják a görögdinnyét, ami Simonka György szerint annyira alacsony, hogy az akár kimerítheti a beszerzési ár alatti értékesítést is.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője kedden az MTI–nek azt mondta: egyetlen tulajdonosuk árulta a görögdinnyét néhány napig kilogrammonként 39 forintért, amíg egy nagyobb tételt el nem tudott adni. Ha ezt nem tette volna meg, akkor a dinnye jelentős része megromlott volna, hiszen a rosszabbra forduló idő miatt a forgalom csökkenésére lehetett számítani.

A hálózat többi üzletében a görögdinnye normál kilogrammonkénti ára 49 forint, míg akciósan 45 forint. Hangsúlyozta, hogy a 39 forintos ár sem minősül beszerzési ár alattinak.
Hozzátette: tisztességtelen magatartásnak tartják a beszerzési ár alatti fogyasztói árak alkalmazását, nem engedik meg az üzleteikben.

A CBA üzletei franchise rendszerben működnek, így a termékek jelentős részét a tagok saját hatáskörben árazzák be. Néhány kivétel van, ilyenek például az akciós és stratégiai termékek.

Az MTI megkeresésére az Aldi egyelőre nem válaszolt.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.