Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-12 08:50:00

Buszos alvállalkozókat keres a BKV

Még ebben a hónapban ki kell írni a BKV buszos alvállalkozóit kiválasztó közbeszerzési tendert, amiről Kocsis István vezérigazgató távozása előtt tartott közgyűlésen határoztak - olvasható a Népszabadság hétfői számában.

A lap megjegyzi, hogy az autóbusz-üzemeltetési alvállalkozói szerződések zöme jövő áprilisban lejár, ezért kell közbeszerzést kiírni, aminek eredményeként 2012 márciusában lehet majd szerződni. A megállapodások alapján közlekedő mintegy 100 autóbuszt a BKV egyébként képtelen lenne pótolni.

A Népszabadság írása szerint a pályázat kiírásával nem lehet megvárni a személyszállítási törvény megszületését és az ennek alapján megkötött közszolgáltatási szerződést sem. Így az új buszszerződéseket a nem létező közszolgáltatási szerződés alapján kötnék meg, de a BKV nem vállalhat olyan kötelezettséget, amelyre nincs szerződésben rögzített finanszírozási háttere. Ezért a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) konzorciumban kér ajánlatokat - írja a lap.

Az újság beszámol arról is, hogy szintén ebben a hónapban írnak ki közbeszerzési pályázatot a BKV vagyonértékelésére, amire a fővárosi holdingba olvadáshoz van szükség. A 127 milliárd forint jegyzett tőkéjű BKV valós értékének felmérésére 15 millió forintot szavazott meg a fővárosi közgyűlés. Ezzel a döntéssel a képviselők arra voksoltak, hogy pénzforgalom-alapú értékelés készüljön. A lap zárójelben jegyzi meg, hogy ez az értékelés csak akkor eredményez pozitív cégértéket, ha a BKV finanszírozása nyereséges gazdálkodást tesz lehetővé a jövőben.


mti


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.