Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-30 14:15:00

Breivik nem kímélte volna a királyi palotát sem

A norvég királyi palota és a kormányzó Norvég Munkáspárt székháza is a tömeggyilkos Anders Behring Breivik célpontjai között szerepelt.

Paal-Fredrik Hjort Kraby ügyész a Verdens Gang című oslói újságnak elmondta: Breivik kihallgatása során azt mondta, hogy más célpontokat is meg akart támadni, de konkrét információkat nem árult el. Ugyanakkor hozzátette: a többi célpontról konkrétumokat nem akar mondani. A lap szerint a királyi palota a szimbolikus jelentősége miatt került a tervezett támadási színhelyek közé, még a munkáspárti székház azért, mert Breivik szerint ez a politikai alakulat nagy szerepet játszott a férfi által gyűlölt multikulturális társadalom létrejöttében.

A norvég rendőrség egyelőre nem erősítette meg a lap információját. Ugyanakkor Breivik ügyvédje korábban maga is azt mondta: a férfinak a pénteki napra még több, különböző nagyságrendű terve volt. Ezek pedig épp olyan konkrétak voltak, mint a pokolgéprobbantás az oslói kormányzati negyedben és az Utoya szigetén rendezett mészárlás – tette hozzá.

– Azon a napon olyan dolgok történtek, amelyekre most nem térhetek ki, s azok következtében minden kicsit másképp alakult, mint ő elképzelte – folytatta az ügyvéd, aki szerint Breiviknek két további épület megsemmisítésére volt konkrét terve.

A múlt pénteki, a kormány székházánál és Utoya szigetén történt kettős terrorakcióban 77 ember vesztette életét Norvégiában.

 

mi, MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.