Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-07 16:20:00

Bokros: a kormány gazdaságpolitikája ésszerűtlen és szakszerűtlen

Bokros Lajos szerint a kormány ésszerűtlen és szakszerűtlen gazdaságpolitikát folytat, amely ezért teljes mértékben eredménytelen.

Bokros Lajos mindezt a Szabadság és Reform Intézet (SZRI) pénteki budapesti sajtótájékoztatóján mondta, mely intézet kuratóriumának elnöke. A volt pénzügyminiszter szerint sem növekedés nem lett, „sem munkahely, sem költségvetési egyensúly, sem jólét nem keletkezett.”

Bokros Lajos emellett „becstelennek” is nevezte a kormány gazdaságpolitikáját, mert az növekedést, munkahelyeket, az államadósság csökkenését és jólétet ígér, de ennek épp ellenkezőjét valósítja meg. A volt pénzügyminiszter a tájékoztatón felolvasta állásfoglalását a kormány gazdaságpolitikájáról. Úgy érvelt: a mostani kormánypárt szerint a globalizáció és a szabadságelvű, piaci alapú nyugati világgazdaság megbukott, eljött a nagy és erős állam ideje, „a piacok működését alapvetően meghatározó, a vállalatok életébe mélyen beavatkozó kormányok kora”. 

„Az állam közvetlenül irányítja nemcsak a gazdaságot, hanem a társadalmat is, államfüggő alattvalókra, vállalkozókra, nemzeti középosztályra van szüksége” – emelte ki Bokros Lajos.
Véleménye szerint a mostani kormánypártok a kínai-orosz államfelfogást akarják érvényesíteni Magyarországon, holott ez nálunk, „egy kicsi, nyitott és felzárkózni kívánó gazdaságban teljesen értelmetlen.”

 

MTI
    

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.