Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-08 16:03:00

Bízzunk a magyar zöldségekben!

Az MSZP frakció arra kéri a magyar fogyasztókat, hogy bízzanak a Magyarországon termelt zöldségfélékben és gyümölcsökben.

Az MSZP közleményében kiemelte: támogatják mindazon törekvéseket, amelyeket az Unió soros elnökeként a magyar kormány a válság kezelésében eddig megtett. Hozzátették: a bizottság eddigi ajánlásai várhatóan nem érik el azt a hatást, amivel a bajbajutott termelők problémái megoldódhatnak. A belső piac védelme érdekében szükséges, hogy a kormány azonnal kezdjen tárgyalásokat a nagyobb élelmiszer láncokkal, hogy tanúsítsanak önmérsékletet a dömping áron érkező import zöldségek forgalomba hozatalával kapcsolatban.

Minden érintettnek be kell látni, - a kereskedőknek és a fogyasztóknak is - hogy a rövid távú haszonszerzés hosszú távon a teljes magyarországi zöldség ágazatot tönkreteheti, és a válság lefutása után akár áruhiányhoz, illetve magas árakhoz vezethet. A kormányfő, mint az unió soros elnöke azonnal kezdjen tárgyalásokat Oroszországgal az indokolatlan korlátozás felfüggesztése érdekében. A fejlesztési programoknál a zöldség-gyümölcs feldolgozó és hűtő-tároló kapacitásokat feltétlenül előtérbe kell helyezni a jövőben előforduló hasonló problémák megelőzése érdekében- írta közleméynében a Magyar Szocialista Párt.

 

(mi)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.