Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-21 15:40:00

Biblia három fordulóban

A Szövetség címmel bibliai témájú műveltségi vetélkedőt indít az m1 karácsonytól – hangzott el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A húsz héten át heti rendszerességgel jelentkező programban ötfős családok vetélkednek majd jelentős pénznyereményért. A műsorokat az MTVA megbízásából a Zikkurat Színpadi Ügynökség készíti.  A műsorvezetésre a tervek szerint Novák Péterrel állapodik meg a produkció, a csapatokat pedig Puskás Péter és Feke Pál segíti vagy akadályozza a vetélkedésben – mondta a színpadi ügynökség producere.

Rosta Mária hangsúlyozta: nem agitatív vagy hitoktató műsor készül, hanem egy olyan műveltségi vetélkedő, amely a művészeten keresztül közelít a bibliai témákhoz. Az 52 perces adásokat zenés produkciók is színesítik majd. A játék adásonként három fordulóból áll, fordulónként más-más típusú kérdésekkel.

A program elsőként december 25-én jelentkezik délután fél öttől. A karácsonyi mellett húsvétkor is ünnepi műsort láthatnak a nézők, a műsorfolyam pünkösdig tart.  Az MTVA gyermek és ifjúsági műsorainak főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy a közmédia egyik legfontosabb feladata a kisgyermekek és a fiatalok megszólítása és értékes programok készítése számukra.

Görög Athéna hangsúlyozta: a Csudaszombat című, havonta jelentkező egész napos produkció október végén a természet- és állatvédelem jegyében jelentkezik az állatok világnapjához kapcsolódóan.  Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár hiánypótlónak nevezte a műveltségi vetélkedőt a tájékoztatón.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.