Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-21 09:45:00

BÉT: erős kilengések várhatók?

Az uniós csúcs várhatóan nem hoz megváltást a piacokra, így a bizonytalanság is fokozódhat pénteken - mondták az MTI által kérdezett elemzők, akik nulla körüli nyitást várnak a BÉT-en.

A Merkel-Sarkozy „szappanoperára” figyelnek a tőzsdék, de úgy tűnik szerdáig tovább kell várni a döntésre, így a piacon erős kilengések várhatók – mondta Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője. Ugyanakkor a csütörtöki kereskedésben New-York-ban pozitív fordulat következett be, így a budapesti nyitás a csütörtöki záróárakkal történhet.

Az elemző arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyengülő forint miatt nem zárható ki a nap folyamán további esés, az OTP támasz 3 200 forinton van, a Richteré pedig 33 000 forinton.
 

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint az irány ezen a héten nem dől el, a döntés a jövő hétre tolódik. Így továbbra is az a kérdés, hogy ki tud-e törni a világ az utóbbi három hónap sávjából, mivel a pénteki nap sem tűnik karakteresnek, nulla körüli nyitás várható.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.