Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-09 18:05:00

Beszólt a marosvásárhelyi polgármester: igazi székely választ kapott

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, a Demokrata Liberális Párt országos alelnöke azt nyilatkozta, hogy nem támogatja Maros, Hargita és Kovászna megyék egy régióba történő besorolását, mivel utóbbi kettő túl szegény.

– Ez pontosan olyan eset, amikor valakinek dolgozni kell mennie többedmagával, mert biztosan nem két fogyatékost (a polgármester által használt szó: handicapat) választ maga mellé, hogy együtt lássanak munkához” – mondta Florea.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának az elhangzottakra reagálva nyilatkozta: „Kicsit szomorúan vettem tudomásul, hogy Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester nem akarna velünk, fogyatékos székely megyékkel társulni. Én ugyanis azt gondolom, hogy jó páros lehetnénk. Lehet ugyanis, hogy nekünk székelyeknek, testi fogyatékosságunk van, ám csavaros az észjárásunk, míg a nagy egészségnek örvendő Florea úrnak megvan ugyan mind a két keze, van hozzá két lába, s a feje is ott van a nyaka tetején, ám a hiányossága a fejéhez, pontosabban a fejében levőkhöz kötődik. Így aztán a társulásba mi vihetnénk az észt, ő meg hozhatná az erőt, s így már egymást kiegészítő pár lehetnénk."

 

Forrás: Hargita megye, Sajtószolgálat


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.