Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-09 12:18:00

Beszakadhat az osztrák parlament teteje

A nyár végéig lezárták a turistacsoportok elől az osztrák parlament üléstermét, mert a csarnok üvegezett tetőzete veszélyes állapotban van - jelentették be Bécsben.


A klasszicista épület idegenvezető kíséretében továbbra is megtekinthető, de a szükségessé vált felújítás miatt szeptemberig a vezetett látogatások a fő látványosság, az ülésterem megtekintése nélkül zajlanak - közölte kedden Gottfried Marckhgott szóvivő az APA osztrák hírügynökséggel.
Parlamenti üléseket a nyári szünet miatt jelenleg nem tartanak. A szóvivő szerint szeptemberben zavartalanul folytatódhat a parlamenti munka. A tetőzet üvegezett részét időközben felújítják, de csak ideiglenes jelleggel, mert az épületre általános felújítás vár. A teljes renoválásról már korábban döntés született, a munkálatok várhatóan 2015 körül kezdődnek meg.
Az osztrák parlament 1883-ban épült, Theophil Hansen dán építész tervei szerint. Az épületben tartja üléseit az osztrák törvényhozás alsóháza (nemzetgyűlés) és a tartományokat képviselő felsőház (szövetségi gyűlés) is.

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.