Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-05-01 17:18:00

Barcelonában tilos a bikini

Barcelona önkormányzata úgy döntött, véget vet a meztelenkedésnek: a jövőben 500 euróig (132 ezer forint) terjedő bírsággal sújthatják a városban fürdőruhában sétálókat és az erre fenntartott strandokról kimerészkedő nudistákat. A képviselőtestület pénteki döntése értelmében tilos „meztelenül vagy majdnem meztelenül" sétálni közterületen. A rendelet az uszodákba, strandokra, az azokkal szomszédos utcákra és a tengerparti sétányokra száműzi a fürdőruha-viseletet.

A városban való – egyébként igen ritka – meztelenkedés 300-500 eurós pénzbüntetéssel sújtható, míg a jóval gyakoribb fürdőruhában való megjelenés 120 és 300 eurós büntetést von maga után.
A katalan főváros óvárosa a tengerparttal és a kikötővel szomszédos. A polgármesteri hivatal korábban sikertelenül próbálkozott táblák elhelyezésével elrettenteni a városban való fürdőruhás viselettől.
A rendelkezést megsértőket előbb figyelmeztetik, csak utána bírságolják meg – mondta el Assumpta Escarp, a polgármesteri hivatal biztonságért felelős tanácsnoka. A belváros egyes kereskedelői üdvözölték a döntést, míg a nudizmus hívei botrányt emlegetnek.

mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.