Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-13 16:33:00

Az új nuncius Szentkútra zarándokolt

A Mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyet az elmúlt hétvégén közel tízezer zarándok kereste fel, köztük Alberto Bottari de Castello érsek, hazánk új apostoli nunciusa.

A Kisboldogasszony búcsú háromnapos ünnepsorozatán negyven pap gyóntatott – tudta meg a Ferences Sajtóközpont a kegyhelyet gondozó ferences szerzetesektől. Az augusztusban hazánkba érkezett nuncius első magyarországi magánlátogatása Szentkútra vezetett. A kegyhely éltével ismerkedett, találkozott és elbeszélgetett a zarándokokkal, köztük Zalából érkezett cigányokkal is, akik beszámoltak az érseknek Boldog II. János Pál pápával való korábbi találkozójukról és minapi római zarándoklatukról.

A ferencesek tájékoztatták a vatikáni diplomatát Szentkút történetéről, a kegyhelyen folyó lelkipásztori munkáról, az infrastruktúra korszerűsítésével kapcsolatos tervekről. Beszámoltak a nunciusnak a megye, illetve a régió civil hatóságaival való, hamarosan a helyi lakosság, valamint a zarándokok számára is konkrét eredményeket felmutató munkakapcsolatukról.Varga Lajos váci segédpüspök mutatta be a Kisboldogasszony napi ünnepi szentmisét szeptember 8-án. A hétköznap ellenére összegyűlt mintegy kétezer hívő előtt szentbeszédében a női nem legfőbb hivatásáról, az anyaságról szólt: az édesanya az, aki elfogadja és körül öleli az életet, és a megfogant életet a világra hozza.


-mi-
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.