Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2010-12-04 13:41:00

Az otthoni oktatásért küzdenek német keresztények

Németországban a gyerekek otthoni iskoláztata olyan súlyos bűncselekménynek számít, hogy több családot is komoly bírsággal sújtottak, sőt börtönbüntést is szabtak ki ematt. Egyes családok tüntetnek a rendőrségi beavatkozás ellen, vagy elrejtik a gyereket, hogy ne kelljen állami iskolába mennie. Idén egy család politikai menedékjogot kért az Egyesült Államokban, hogy elkerülje a büntetést. 

Német hívő szülők most otthoni iskolai mozgalmat indítottak. Az a kifogásuk a kötelező állami oktatás ellen, hogy az nézetük szerint szemben áll a konzervatív evangéliumi értékrendel. Úgy vélik, szexuális szabadosságra és sok esetben okkult dolgokra is tanítják a gyermeküket az iskolákban, ugyanakkor megzavarják a teremtésbe vetett hitüket.

Bár az állami iskolába járást még Hitler kormánya tette kötelezővé, a bajor oktatási minisztérium szóvivője, Ludwig Unger így védelmezi a törvényt: „az oktatás a társadalom dolga. A tantermekbe beül  húsz-harminc tanuló, különböző kulturális és társadalmi háttérrel. Meg kell tanulniuk a toleranciát, ezért szükségs, hogy látogassák az iskolát.”  

Németországban az egyházi iskoláknak is kötelező az állami tanterv szerint oktatni.

forrás: Christianity Today

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.