Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-05-30 17:17:00

Az Ökumenikus Segélyszervezet nyerte a Tesco pályázatát

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet lett Az év támogatottja 2011 pályázat nyertese. A Tesco-Global Áruházak Zrt. által meghirdetett pályázat elnyerésével a segélyszervezet 20 millió forint támogatást kapott a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztését segítő modellprojektjének szélesebb körű alkalmazására.

A program középpontjában a család, a gyerekek állnak - ismertette Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója hétfőn a pályázat eredményének kihirdetésén Budapesten. A modellprojekt célja, hogy egyéni fejlesztéssel 3 és 6, valamint a 6 és 14 év közötti hátrányos helyzetű gyerekek iskolai beilleszkedését elősegítsék, képessé tegyék őket az iskolai oktatásra. Ennek érdekében kezelik egyebek mellett az iskolai előremenetelt hátráltató magatartási és tanulási problémákat, fejlesztik a mozgás és egyéb képességeket, de a szülők aktivizálását, szemléletformálását is fontos feladatnak tartják.

A segélyszervezet négy vidéken működő szociális intézményében - Miskolc, Szolnok, Orosháza, Olaszliszka - és egy budapesti központjában, a soroksári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál valósítja meg programját, mely terveik szerint országszerte elterjedne és megvalósulna a hasonló intézményékben. A segélyszervezet a díjat programjának "fenntarthatósága és hosszú távú hatása" miatt nyerhette el, valamint azért, mert "súlyos társadalmi probléma gyökerét" akarja megoldani és nem alkalmi segítséget nyújt a rászorulóknak. Programja példaértékű lehet más szervezetek számára is - hangsúlyozta Molnár Kristóf, a Tesco-Global Áruházak Zrt. országos személyzeti igazgatója.

Az év támogatottja díjat 2003-ban adták át először, azóta minden évben kiválasztják azt az alapítványt vagy egyesületet, amely a legjobban segíti az általuk kitűzött célokat, elsősorban a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrrációját, életminőségének javítását. Az idei pályázatra 70 szervezet küldte be a pályázatát. A segélyszervezet és az áruházlánc együttműködése nem új keletű, a Tesco az elmúlt években is több alkalommal segítette a szervezet működését - a többi között kuponos gyűjtési akcióval, vagy termékekkel - így most a díjjal egy "létező kapcsolat lépett újabb szintre" - fogalmazott Molnár Kristóf.

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.