Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-09 16:30:00

Az MSZP kíváncsi a titkos iratokra

Lendvai Ildikó szerint az ügyészségnek nyilvánosságra kellene hoznia a volt titkosszolgálati vezetőket érintő vádakat. –mondta szombati budapesti sajtótájékoztatóján az MSZP–s politikus.

Kijelentette: nemcsak a felmerült vádak – így a kémkedés – miatt, hanem az érintettek – volt titkosszolgálati miniszter, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt vezetői – miatt is „az ilyen esetekben a lehető legteljesebb nyilvánosságra van szükség”. Amíg ez nem történik meg, és még a vádat sem ismerheti meg a nyilvánosság, Lendvai Ildikó szerint „sötét gyanúval” kell élni a kormány ellen. Elmondta: eddig úgy tűnt, hogy volt kormánytagokon először a Sukoró-üggyel próbálnak fogást találni (…) de kellett egy másik ügy, azonban hogy ez ne múljon el olyan gyorsan, ezért olyan ügyet sikerült választani, amelyről meg sem tudhatjuk, hogy mi az. A szocialista politikus szerint ezt a gyanú csak a nyilvánosság tájékoztatásával oszolhat el.

Galambos Lajost június 28-án vették őrizetbe, majd házi őrizetbe helyezték. Az NBH volt főigazgatóját kémkedéssel gyanúsítják. Szilvásy György volt titokminisztert július 1–jén vették őrizetbe, és július 4–én helyezték szabadlábra. A volt minisztert szintén kémkedéssel gyanúsítják. Laborc Sándort – aki Galambos Lajost követte az NBH élén – július 2-án vették őrizetbe, majd július 5–én helyezték szabadlábra, ellene bűnpártolás a gyanú.

 

–mi, MTI–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.