Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-04 15:00:00

Az MSZP aggódik a jogbiztonságért

Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportja súlyos aggodalmát fejezi ki az elmúlt napok történéseivel kapcsolatban, amelyek alkalmasak a közvélemény bizalmának megrendítésére a nyomozati eljárások pártatlanságával és politikamentességével kapcsolatban.

A baloldali párt közleményében azt írja, hogy a bizalom elsősorban azért rendülhet meg, mert korántsem bizonyos, hogy a kormányzó párt politikai érdekeitől függetlenül folyhat a nyomozás, bűnüldözés. A miniszterelnök nyilvánvaló politikai megrendelést adott ki a "leszámolásra".- írja az MSZP.

– Rövid idővel ezelőtt úgy alakították át a nyomozati és bírósági eljárások rendjét, hogy az a későbbiekben alkalmas legyen az ilyen megrendelések akadálymentes végrehajtására: az új szabályok szerint az őrizetbe vételt követő napokban elzárhatják a gyanúsítottat ügyvédjétől, az ügyész pedig maga választhatja ki a kellően „kezes” bíróságot az ítélethozatalra. Ráadásul az elmúlt napokban az is kiderült, hogy eszközként használják fel az ügyek átpolitizálásához az újságokat és televíziókat is.– írja közleményében az MSZP.

– Ha ilyen gyanút keltő módon lehet eljárni a figyelem középpontjába kerülő ügyekben is, akkor a hasonló figyelmet kiharcolni nem tudó kisember még könnyebben párt- vagy személyi érdekektől befolyásolt, igazságtalan eljárások áldozatává válhat.– áll a közleményben.

Az MSZP a közvélemény megnyugtatását, a bizalom helyreállítását, az illetékes szervek tiszta, világos, minden gyanú fölött álló eljárását és a nyilvánosság lehető leggyorsabb tájékoztatását követeli.


–mi–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.