Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-27 18:45:00

Az LMP kiépítené Budapest új főterét

Budapest új főterét a városháza melletti park helyén képzeli el az LMP. A tervezésbe bevonná a nyilvánosságot, hogy egy valódi multifunkcionális teret hozzanak létre.

Az LMP fővárosi szervezete szerint Budapest új főterét a városháza melletti ideiglenes park és a hivatali parkoló helyén kellene kialakítani. Javaslatuk szerint egy multifunkcionális teret kellene létrehozni széleskörű társadalmi vita után. Somfai Ágnes közgyűlési képviselő kiemelte, hogy fontos lenne a társadalmi kommunikáció, amit később valóban figyelembe is vesznek és nem kerül a szemétkosárba. Példának a Széll Kálmán tér átalakítását, tervezését említette, amiből a nyilvánosságot teljesen kizárták.

A Károly körút menti területet az elmúlt két évtizedben már többször akarták hasznosítani, ezekből azonban egyelőre semmi sem valósult meg. Most az LMP javaslatára a fővárosi költségvetésben már elkülönítettek 20 millió forintot az ötletpályázatra. Így már az idén ki lehetne azt írni és még ebben a ciklusban elindulhat a beruházás.


mti.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.