Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-02 14:00:00

Az LMP bontaná a kétharmadot

Az LMP azzal a céllal vág neki a II. kerületi időközi parlamenti választásnak, hogy elnyerje ezt a képviselői mandátumot – jelentette ki Karácsony Gergely.

A vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatón a képviselőjelölt, illetve a párt egyik aktivistája nagy nyomású vízsugár segítségével írta a járdára kampányszlogenjüket. A politikus azt mondta, hogy az LMP az időközi választási kampányhoz a „Bontsuk le a kétharmadot” szlogent választotta, mert pártjuk célja, hogy a kormánypártok „nagyon szűkös” kétharmados parlamenti többségét „tovább szűkítse”.

A sajtótájékoztató előtt és után a képviselő, illetve egyik aktivistájuk úgynevezett inverz graffitikat rajzolt a II. kerületi Mechwart liget járdáira. Ennek során egy, a „Bontsuk le a kétharmadot” és a „www.bontsukle.hu” feliratú sablont nagy nyomású vízsugárral locsoltak, így mosva le a port a járdáról. Száradás után a vízzel megtisztított felületen kivehetővé váltak a feliratok.

Karácsony Gergely elmondta: a speciális graffiti úgy hívja fel a figyelmet kampányukra, hogy nem koszolja, hanem tisztítja a várost. Hozzátette, hogy azokat a zebrákat, amelyeken az elmúlt napokban otthagyták ezeket a feliratokat, azóta fehérrel átfestették. A képviselőjelölt összefüggést vélt látni a zebrák átfestése és aközött, hogy a Fidesz Láng Zsoltot, a kerület polgármesterét indítja az időközi választáson.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a kerület egyéni képviselőjét, a fideszes Balsai Istvánt alkotmánybíróvá választották, ő pedig lemondott képviselői mandátumáról.

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.