Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-09 14:33:00

Az egri várban dolgoznak a rabok

Az egri várban is végeznek közterület-rendezési munkálatokat péntektől az egri börtönben fogva tartottak - az erről szóló keretmegállapodást Egerben írta alá a Heves Megyei Önkormányzat alelnöke és a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

Az Egerben elindított Börtön a városért program keretében 2008 áprilisa óta 35 alkalommal láttak el közterület-takarítási és tereprendezési feladatokat a hevesi megyeszékhelyen a helyi börtön fogvatartottjai. Mostantól a megye által fenntartott intézmények - ilyen a vármúzeum - területét is gondozzák az elítéltek.

Mint Gondos István, a megyegyűlés alelnöke (Fidesz) a megállapodás aláírása után elmondta: az új felállású önkormányzat a megalakulása óta arra törekszik, hogy integrálja a jól működő programokat. Számos intézmény területének gondozása komoly feladatot jelent számukra. Az egri vár esetében például nyolchektárnyi terület és négyhektárnyi várfal karbantartását, takarítását kell ellátniuk. Ezért indokolt volt a program kiszélesítése - mondta a politikus.

Juhász Attila börtönparancsnok arról szólt, hogy az elmúlt három és fél évben 70 női és 15 férfi fogvatartott vett részt a programban önkéntes alapon. A meghirdetéskor az elítéltek 98 százaléka jelentkezett a munkára, vagyis verseny folyik a feladat ellátásáért. Felhívta a figyelmet arra, hogy a fogvatartottak nagyfokú önértékelési válságot élnek át, és a munka, illetve az ezzel járó elismerés hozzájárul önbecsülésük erősítéséhez, így személyiségfejlesztésükhöz.

A program keretében 2010-ben országos konferenciát rendeztek Egerben valamennyi hazai büntetés-végrehajtási intézet vezetőjének részvételével. Azóta mintegy tíz intézményben kezdődött hasonló tevékenység - mondta a büntetés-végrehajtási ezredes.


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.