Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-03-25 13:53:00

Az apostoli nuncius támogatta a magzatvédelemre vonatkozó alkotmányi tervezetet

Támogatta és teológiai értelemben is elfogadta Juliusz Janusz apostoli nuncius a készülő új alaptörvény magzatvédelemre vonatkozó passzusát - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyar-vatikáni vegyes bizottság pénteki ülését összegezve újságírók előtt a Parlamentben.

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese elmondta: a vegyes bizottság ülésén tájékoztatták az Apostoli Szentszék delegációját a készülő magyar alkotmány legfontosabb kérdéseiről, és a nuncius a Szentszék nevében támogatásáról biztosította törekvéseiket, így a magzatvédelem mellett a lelkiismereti- és vallásszabadságról, valamint a házasság és család védelméről szóló részeket.
Semjén Zsolt kiemelte: az ülésen eredményes tárgyalásokat folytattak, s így az egyházi dolgozók is megkapják a bérkompenzációt az állam és egyház együttműködésének köszönhetően.
A tanácskozás végén Semjén Zsolt a magyarországi diplomáciai szolgálatát befejező Juliusz Janusz apostoli nunciusnak a magyar köztársasági érdemrend középkeresztje a csillaggal, polgári tagozat kitüntetést adott át.
 

(mti)
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.