Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-04 10:32:00

Alkotmánybírósághoz fordul az LMP

Alkotmánybírósághoz fordul a Lehet Más a Politika a büntetőeljárási törvényjavaslattal kapcsolatban.

"A Lehet Más a Politika szerint a Fidesz elfogadásra váró törvényjavaslatának egyes elemei a jelenlegi és a jövőre hatályba lépő alkotmányt is sértik, és szembe mennek nemzetközi kötelezettségeinkkel. A párt képviselői a jogsértő rendelkezések megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól" - tudatta az ellenzéki párt hétfőn az MTI-vel.

Az LMP nevében Dorosz Dávid és Schiffer András országgyűlési képviselők fordulnak beadvánnyal az Ab-hez az egyes eljárási és az igazságszolgáltatást érintő egyéb törvények módosításáról szóló előterjesztéssel kapcsolatban; a javaslat zárószavazása hétfő délután lesz az Országgyűlésben.
Az LMP szerint az ügyészség jogköreit bővítő fideszes javaslat egyes büntetőeljárási törvényt érintő elemei - például az, hogy a terhelt egy ideig nem találkozhat védőjével, a 120 órás őrizet lehetősége vagy az ügyészség joga arra, hogy kiválassza az ítélkező bíróságot - mind a jelenlegi, mind a 2012. január 1-jével hatályba lépő alkotmányt sértik, sőt Magyarország nemzetközi kötelezettségeinek is ellentmondanak.
 

(mti)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.