Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-27 10:50:00

Akropolisz: óriás transzparens hirdeti a görög szakszervezetek ellenállását

A megszorító intézkedésekkel szembeni ellentámadást hirdető óriás transzparenst feszítettek ki az athéni Akropoliszra hétfő reggel a PAME görög kommunista szakszervezeti szövetség aktivistái. A parlamentnek a héten kell döntenie az újabb megszorító intézkedésekről az államcsőd elkerülése érdekében.

A demonstrációt a szakszervezet mintegy 300 aktivistája szervezte. Hajnalban jelentek meg a helyszínen, azóta őrzik a transzparenst – mondta Krisztos Kacotisz, az egyik szervező, aki azt nem árulta el, hogyan hatoltak be a szigorúan őrzött területre. - A hatalom a népek kezében van, és azt soha nem adják fel. Szervezzétek meg az ellentámadást! – áll görög és angol nyelven a Parthenon lábánál, a szikla külső falára kifeszített transzparensen.

A meghökkentő és látványos akcióiról ismert PAME (Összgörög Szakszervezetek Frontja) korábban már két alkalommal is helyezett el transzparenst az Akropoliszon, legutóbb egy éve, az előző megszorító csomag bevezetésekor.

A szocialista kormány ellenzéke és a szakszervezetek kedd hajnaltól 48 órás sztrájkkal készülnek tiltakozni a szerdán és csütörtökön a parlament által elfogadandó törvénycsomag elfogadása ellen. Az euróövezet országai viszont attól teszik függővé az államcsőd szélén álló országnak nyújtandó pénzügyi segítséget, hogy Athén bevezeti-e ezeket az újabb megszorító intézkedéseket.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.