Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-04 13:20:00

Aki az alaptörvénnyel vitázik, az élet természetes rendjével vitázik?

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint az Amnesty International nem az új alaptörvénnyel, hanem a természetjoggal, az élet természetes rendjével áll vitában.

Az Amnesty International a napokban ismét közzétette tavaly áprilisi állásfoglalását, amely szerint a január elsejével hatályba lépett alaptörvény "ellentétes az emberi jogokkal, mivel több rendelkezése is nemzetközi és európai jogi normákat sért".

Az IKSZ üdvözli a házasságra vonatkozó alaptörvényi meghatározást, amely szerintük "alapvetően nem jogi, hanem erkölcsi természetű kérdés", és azt, hogy az alaptörvény értékeit a parlament "az európai, kétezer éves keresztény hagyományokhoz és szokásokhoz igazította, és nem pedig egy önmagából kiforgatott, új keletű emberi jogi értelmezésre alapozta az ország jövőjét".

Az ifjúsági szervezet azt írta, nemcsak a természet rendje, de a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 2010. június 25-i ítélete is kimondta, hogy az egynemű személyek házassága nem tartozik az egyetemes emberi jogok körébe, így az európai országok nem kötelesek engedélyezni ezt a jogintézményt.

Az IKSZ közleményében azt kéri az Amnesty Internationaltől, hogy "a valóságtól és az emberi természet törvényeitől elrugaszkodott, liberális téziseiket vizsgálják felül, a magyar nemzet önrendelkezését pedig tartsák tiszteletben".

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.