Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-21 17:30:00

Ahol a leggyorsabb az internet a világon

Dél-Koreában a leggyorsabb az internet-elérés az egész világon, majd Románia, Bulgária, Litvánia és Lettország következik a sorban, Magyarország pedig az erős középmezőnyben végzett egy friss tanulmány szerint.

A dél-koreai internetezők átlagosan 2202 kb/s-os sebességgel szörfölhetnek a világhálón, míg Romániában 1909 kb/s, Bulgáriában 1611 kb/s, Litvániában 1462 kb/s, Lettországban pedig 1377 kb/s átlagsebességgel neteznek a felhasználók. A Pando Networks médiavállalat által készített tanulmány a 2011 januárja és júniusa között 224 ország 20 millió számítógépéről történt 27 millió letöltés alapján rangsorolta a világ államait azok internet sebessége alapján.

A vezető ötös fogatot Japán követi a sorban 1364 kb/s-os letöltési sebességgel, majd utána Svédország (1234 kb/s), Ukrajna (1900 kb/s), Németország (1020 kb/s) és Hong Kong (992 kb/s) következik. Huszonhatodik helyezésével az Egyesült Államok igen csak alulmaradt a letöltési rangsorban. Ami azt jelenti, hogy az amerikai netezők az 580 kb/s-os világátlagnál csak kicsivel gyorsabban, átlagosan 606 kb/s-os sebességgel tudnak netezni.

Magyarország a középmezőnyben végzett a hazai 624 kb/s-os letöltési sebességgel, Szlovákiával (560 kb/s), Ausztriával (523 kb/s), Szlovéniával (654 kb/s) és Horvátországgal (437 kb/s) karöltve. A leglassabban a Kongói Demokratikus Köztársaság (13 kb/s), a Közép-afrikai Köztársaság (14 kb/s) és a Comoro-szigetek felhasználói tudnak szörfölni a világhálón.

"Egészen elképesztő különbségeket találtunk" - mondta Robert Levitan, a Pando Networks vezetője. "Általában véve a fejlett országok lehagyták a fejlődőeket az átlagos letöltési sebesség tekintetében, ám a Nagy-Britanniához, Egyesült Államokhoz, Kínához és Kanadához hasonló +nagy nevek+ még csak meg sem közelítették az élen állókat" - tette hozzá.

A britek átlagosan 599 kb/s-os, a franciák 604 kb/s-os, a kínaiak 245 kb/s-os, a kanadaiak pedig 579 kb/s-os sebességgel tudnak letölteni. "Olyan piacokon észleltünk hatalmas letöltési sebességeket, mint Kelet-Európa, ahol az infrastrukturális fejlesztésekre helyezett hangsúly és a kedvező földrajzi adottságok jobban elősegítik a kiváló minőségű internet kapcsolatot" - mondta Levitan.

Az egyes országokra lebontott adatokat a http://chartsbin.vom/view/2484 internetes oldalon lehet elérni.

 

mti


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.