Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-23 13:55:00

A zöldek nem engedik Ángyánt

A hétvégén száz civil szervezet csatlakozott a zöldek pénteki leveléhez, amelyben a miniszterelnöktől azt kérték, hogy ne fogadja el Ángyán József - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége.

A környezetvédők azért írtak levelet, mert szeretnék visszafordítani a vidékfejlesztési tárca kiemelkedő tudású szakembereinek elbocsátását. Ennek hatására nyújtotta be lemondását az államtitkár is.

Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezetője szerint látszik, hogy a magyar vidék szervezetei ragaszkodnak Ángyán professzorhoz. Az ő személye hitelesíti ugyanis azokat a vidékfejlesztési elveket, amelyeket Orbán Viktor a Darányi Terv bemutatásakor is hangoztatott.
A zöldek mellett sok más szervezet adott ki külön-külön sajtónyilatkozatot a szóban forgó ügy érdekében: így például az Élőlánc Magyarország, a Magyar Népfőiskolai Társaság, a Falufejlesztési Társaság, vagy a Győr-Moson-Sopron megyei Magosz és agrárkamara is - tájékoztatat a közlemény.

Nem változik a Vidékfejlesztési Minisztérium politikája Ángyán József államtitkár lemondása miatt, a tárca kezdettől fogva alaposan átgondolt filozófia alapján végzi a munkáját, és ez a parlamenti államtitkár távozása után is így marad – mondta Fazekas Sándor miniszter múlt pénteken Berlinben az MTI-nek. A német fővárosban pénteken kezdődött nemzetközi Zöld Hét (Grüne Woche) mezőgazdasági szakkiállításon a miniszter közölte azt is: Ángyán József január 18-án nyújtotta be lemondását írásban, döntését nem indokolta. A miniszter január hétfőn személyesen tájékoztatja a kormányfőt az államtitkár távozásáról.
 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.