Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-16 14:30:00

A Zöld Pardon nem adja fel és működni akar

Tovább kíván működni a Petőfi híd budai hídfőjénél álló Zöld Pardon, ezért az újbudai önkormányzattól a közterület-használati szerződés meghosszabbítását kérték.

A XI. kerület korábban október végéig engedélyezte a szórakozóhely működését. A Zöld Pardon (ZP) Művészeti és Marketing Iroda kedden az MTI-nek megküldött közleményében azzal indokolta a kérést, hogy az önkormányzathoz 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz, amelynek alapján vizsgálat indulhatott volna a szórakozóhely ellen.

Jelezték azt is, hogy a ZP további működése mellett több százezren álltak ki, továbbá az interneten több mint hatvanezer szimpatizáns aláírásával is tiltakozott a hely október 31-i „felszámolása” ellen.

Emlékeztettek arra, hogy a XI. kerületi önkormányzat április 21-i képviselő-testületi ülésén határozott arról, hogy a közterületet október végéig használhatják. A határozat és az annak nyomán létrejött szerződés a 22 millió forintos használati díj fizetésén túl előírta, hogy további, mintegy 16 millió forint értékben a terület használójának gondoskodnia kell a környék takarításáról és biztonságáról, ezenkívül szúrópróbaszerű zajszintmérést is köteles végeztetni az önkormányzat által kijelölt független szakértővel. Erre azért volt szükség – írták –, mert az önkormányzat egyes politikusainak állítása szerint „nagyszámú lakossági panasz” érkezett a hatóságokhoz.

Közölték, hogy a szerződés ideje alatt azonban a XI. kerületi önkormányzat hivatalosan egyszer sem tájékoztatta a ZP-t egyetlen, hivatalába érkező lakossági zajpanaszról sem. Az üzemeltető júliusban az önkormányzat hivatalában betekintést kért az erre vonatkozó dokumentációba; a ZP szerint ennek alapján kijelenthető, hogy "a XI. kerületből 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz, melynek alapján vizsgálat indulhatott volna a Zöld Pardon ellen".

Úgy vélik, az áprilisi nyitónap óta eltelt időszak bebizonyította, hogy a ZP működését hatalmas, politikai hovatartozástól független társadalmi szimpátia kíséri. – A Zöld Pardon megszüntetése nemcsak egy szórakozóhellyel tenné szegényebbé a fővárost, de egy olyan biztonságos, kulturális missziót teljesítő intézmény végét jelentené, amely jelenleg egyedülálló nemcsak Magyarországon, de a régióban is – írták.

Az MTI megkereste a XI. kerületi önkormányzatot is, a hivatal későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.