Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-20 13:07:00

A tisztavatáson hatvanegyen tették le az esküt

Hatvanegy hallgató tette le a katonai esküt az augusztus 20-i tisztavatáson, a budapesti Hősök terén szombaton.

 Schmitt Pál köztársasági elnök az ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy a katonáknak ma új feladatuk van, a honvédségnek kell hazaszeretetből új lelkületet adnia az országnak. Hende Csaba honvédelmi miniszter szavai szerint sokat végeztünk, de hatalmas munka vár még ránk a honvédség és az egész ország megújításában.

Az államfő megfogalmazása szerint a honvédségnek kell hazaszeretetből új lelkületet adnia az országnak. Ez az új lelkület azt jelenti, hogy a honvédelem ismét az lehet, amire született. A haza védelme ugyanis több mint hadászat és fegyver kérdése, a hazát "védeni kell minden olyan veszedelemtől, amely ártalmára van, amely pusztítja, porlasztja, gyengíti" - mondta Schmitt Pál. A köztársasági elnök kiemelte, hogy a magyar nemzet mindig kellő számban és szellemben állított ki katonákat, küldött bátor vitézeket a hon védelmére.

Az avatáson hatvanegy hallgató tette le a katonai esküt, amelynek aláírt példányát átadták Schmidt Pál köztársasági elnöknek. Az eskü elmondása után a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett tisztek kardrántással és a "hazáért mindhalálig" felkiáltással fejezték be a ceremóniát. Az ünnepélyes esküt követően megkoszorúzták a Magyar Hősök Emlékkövét. Az ifjú tiszteket a Magyar Honvédség harci helikopterei, csapatszállító és vadászrepülőgépei a Hősök tere feletti kötelékrepüléssel köszöntötték.

 

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.