Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-14 17:00:00

A sportos életmódot is támogatja az NFÜ

Nyolcszázmillió forintos pályázatot írt ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a fiatalok egészségre, sportos életmódra való nevelése érdekében.

A szerdai sajtótájékoztatón Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó kifejtette, hogy az Európai Uniótól származó összeg egyik fele módszertani-szakmai anyagok készítésével nyerhető el, míg a másikat országos sportrendezvényekre lehet majd fordítani. „Ezzel a mintegy kilencezer főt érintő pályázati konstrukcióval indítjuk útjára a diák- és szabadidősportot megújítani kívánó, hosszútávú programot” – jelentette be Balogh Gábor.

„Néhány hónapja együttműködési szándéknyilatkozatot írtunk alá Szócska Miklóssal, a NEFMI egészségügyért felelős államtitkárával, eszerint az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjának egészségfejlesztést célzó konstrukciói révén megkezdődhet az a program, amely a fizikai aktivitási szint növelését és a testmozgás életmódba épülését helyezi középpontba. A végső változat elkészítésében szakmai támogatást nyújtott a NEFMI Czene Attila vezette sportért felelős államtitkársága is.”

A miniszterelnöki tanácsadó hozzátette: a konstrukció – melynek hátterében a kormány első, ilyen jellegű intézkedése áll az EU-csatlakozás óta – válaszokat keres olyan kérdésekre is, mint a hátrányos helyzetű és veszélyeztetett célcsoportok társadalmi beilleszkedése. A diákokat megcélzó, szemléletformáló program célja, hogy a rendszeresen sportolók lakossági aránya szempontjából Magyarország a jelenlegi tíz százalékról felzárkózzon a 30-35 százalék EU-átlaghoz.

 

(mti)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.