Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-03-31 17:13:00

A pápa életéről szóló képregény az Ifjúsági Világtalálkozóra

  A XVI. Benedek pápa életéről szóló képregény jelenik meg a katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra, amelyet augusztus 16. és 21. között Spanyolország fővárosában, Madridban rendeznek.

A Habemus Papam címet viselő kötetből több mint 300 ezer spanyol és angol nyelvű példány kerül ki a nyomdából, a mangák stílusát idéző képregényekhez templomokban, szállodákban és metróállomásokon juthatnak majd hozzá az érdeklődők.

Jonathan Lin, a kötetet szerkesztője azért választotta a japán mangák formáját, mert szerinte ez újszerű, szórakoztató és minden korosztály számára könnyen olvasható. "Arra számítunk, hogy a kezdeményezés révén az emberek közelebb tudnak kerülni a Szentatyához, és megmutatkozhat az egyház jelentősége, láthatósága és a modern kultúrában játszott szerepe" – fogalmazott Lin a 2011-es Ifjúsági Világtalálkozó honlapján ismertetett közleményében.

A képregényben látható "képkockákat" Sean Lam szingapúri művész rajzolja majd, a kötet a 83 éves egyházfő életének kulcsfontosságú epizódjait eleveníti fel.

A katolikus fiatalok világtalálkozójára egymilliónál is több embert várnak, XVI. Benedek pápa augusztus 18. és 21. között látogat Madridba. Spanyolország már egyszer otthont adott a II. János Pál pápa által 1986-ban életre hívott mozgalomnak, 1989-ben Santiago de Compostella városában gyűltek össze a fiatalok. Spanyolország még mindig a katolikus vallás egyik bástyája, azonban 2002 óta hét százalékkal - 80-ról 73-ra - csökkent a Rómát követő keresztények száma.

 

(mti)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.