Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-03 10:07:00

A Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi vezetőjét is őrizetbe vették

Őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi vezetőjét a Hír Tv információja szerint. Laborc Sándor akkor volt a hivatal vezetője, amikor a szintén szombaton őrizetbe vett Szilvásy György volt titokminiszter. Laborc Sándort Szilvásy előterjesztésére 2007. decemberében nevezték ki az NBH élére. (Őrizetbe vették Szilvásy Györgyöt)

Úgy tudni: a volt NBH főigazgató, Galambos Lajos tett vallomást a katonai ügyészségen, és ezzel összefüggésben indult eljárás Szilvásy György ellen - írta a Hír Tv internetes oldalán. A katonai ügyészség szóvivője sem az eljárást, sem az őrizetbe vételt nem kommentálta.

Szilvásy György korábbi titkosszolgálatokat felügyelő miniszternél pénteken tartott házkutatást, majd bevitték kihallgatásra, és őrizetbe vették. Az információt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Facebook-oldalán megerősítette. „Annyi világos, hogy Gyurit hajnalban őrizetbe vették, és államellenes bűncselekménnyel gyanúsítják. Gondolom kémkedéssel, mint korábbi beosztottját, Galambos Lajost” – mondta.


(mti)

 

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.