Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-08 20:49:00

A médiatanács kideríti: mik a legbefolyásosabb médiumok

Szeptember végére kiderül, hogy a közönségarány tekintetében jelentős befolyásoló erejű médiumnak számít-e az RTL, a TV2, a Class FM és a Neo FM - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa csütörtökön az MTI-t.

A médiatanács szerdai ülésén több szolgáltató ügyében indított eljárást annak kiderítésére, rendelkezik-e jelentős befolyásoló erővel Magyarországon - tartalmazza a grémium szóvivői irodájának közleménye. A jelentős befolyással rendelkező szolgáltatók azonosítása azért fontos, mert a törvény az ilyen médiumokra közérdekű többletkötelezettségeket ró. "Az e körbe sorolt médiaszolgáltatóknak a többi közt meghatározott mennyiségű hírműsort kell sugározniuk, bűnügyi tematikájú híranyaguk éves átlagban nem lehet több húsz százaléknál, és kötelesek biztosítani, hogy az általuk adott, eredetileg nem magyar nyelven készített filmalkotások legalább egynegyede eredeti nyelven is elérhető legyen" - olvasható a közleményben.

A jelentős befolyással rendelkező televízióknak ezen kívül bevételük egy meghatározott hányadával a magyar filmgyártást kell támogatniuk. A médiatanács e heti ülésén az RTL Klub, a TV2 és a Class FM tekintetében indította meg az azonosítási eljárást, amire a hamarosan a Neo FM esetében is sor kerül. A 2010-2011-ben lejáró, jelenleg kereskedelmi jelleggel működő frekvenciák közül a médiatanács - tartva magát idei ütemtervéhez - az utolsó hét médiaszolgáltatási lehetőség pályázatifelhívás-tervezetét is véglegesítette. A Tatabánya 96,7 MHz és a Tatabánya 107,0 MHz, a Veszprém 90,6 MHz, a Keszthely 92,2 MHz, az Esztergom 92,5 MHz, a Debrecen 92,3 MHz és a Balatonfüred 91,8 MHz helyi médiaszolgáltatási lehetőségek pályázatifelhívás-tervezeteiről az érintettek a www.mediatanacs.hu oldalon tájékozódhatnak.
 

MTI



 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.