Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-12 21:50:00

A klímaváltozás pápája újra kampányol

Al Gore ismét lendületben: 24 órás kampánnyal próbálja meggyőzni a világhálón a szkeptikusokat arról, hogy kapcsolat van az éghajlatváltozás és az extrém időjárás között.

A 24 Hours of Reality elnevezésű program Nobel-békedíjas Al Gore prezentációja, amelyet 24 órán át 24 különböző időzónában sugároznak szerdától csütörtökig. Az Egyesült Államok volt alelnökének célja, hogy meggyőzze a klímaváltozást tagadókat és az éghajlat felmelegedése elleni cselekvésre sarkallja a háztartásokat, iskolákat és vállalkozásokat.A szervezők arra kérik az embereket, "engedjék át" a Facebook-, illetve Twitter-profiljuk feletti ellenőrzést, hogy azok is Al Gore üzenetét sugározzák 24 órán át.

Al Gore 2006-os dokumentumfilmje, a Kellemetlen igazság című munka révén akarta növelni a globális felmelegedésre irányuló figyelmet, az alkotás világszerte 49 millió dollárt fialt a jegypénztáraknál. Klímaszkeptikusok ugyanakkor bírálták a filmet, mert egyoldalúnak találták.
Felmérések szerint az Egyesült Államokban - a világ második számú károsanyag-kibocsátójának számító országban - jócskán csökkentek az éghajlatváltozással táplált aggodalmak: 2007-ben még a megkérdezettek 62 százalékát, 2011-ben viszont már csak 48 százalékát aggasztotta a jelenség.

Al Gore - 200 új elemmel "feldúsított" - prezentációját a http://climaterealityproject.org címen lehet nyomon követni.


MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.