Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-08 13:15:00

A jogalap nélküli megszorítások ellen lép fel a Jobbik

A Jobbik kezdeményezi az államháztartásról szóló törvény módosítását a „további kormányzati alkotmánysértések megakadályozásának érdekében”.

Volner János ellenzéki frakcióvezető-helyettes keddi közleménye szerint ugyanis az Orbán-kormány egy szeptemberi határozatában újabb elvonást, egy azonnali, 577 milliárd forintos „maradványtartási kötelezettséget” rendelt el, annak ellenére, hogy a jogalapként megjelölt államháztartási törvényben nem szerepel a „maradványtartási kötelezettség” kifejezés.

A Jobbik szerint ráadásul az alkotmány szerint az állami költségvetés elfogadására az Országgyűlés jogosult, mivel a kormány nem kérte ki a megszorító intézkedésekhez a Ház jóváhagyását, az Orbán-kabinet a megszorításokról szóló határozathozatal során alkotmánysértést követett el.

„Amennyiben a kétharmados a fideszes parlamenti többség eddig megszokott gyakorlatának megfelelően ezt a jobbikos törvényjavaslatot is lesöpri, úgy az Alkotmánybírósághoz fordulunk jogorvoslatért, mivel nem kívánunk asszisztálni az Orbán-Matolcsy duó törvénytelenül végrehajtott megszorításokon alapuló neoliberális gazdaságpolitikájának további ámokfutásához” – zárul a közlemény.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.