Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-05-21 15:45:00

A Jobbik gátat szabna a gyermekvállalásnak

Szülőtámogatási járadék bevezetését és a gyermekszám alapján nyugdíjkorkedvezmény bevezetését javasolja a Jobbik - közölte Z. Kárpát Dániel, a párt népesedési munkacsoportjának vezetője. Mondott mást is.

A Jobbik népesedési konferenciáját megelőző sajtótájékoztatón Z. Kárpát Dániel elmondta: a dolgozó, adózó gyermekeknek lehetőséget kell adni, hogy személyi jövedelemadójukból közvetlenül támogathassák szüleik nyugdíját, továbbá nyugdíjkorkedvezményt kellene kapniuk a gyermekszám alapján azoknak a szülőknek, akiknek dolgozó gyermekeik vannak.

A párt álláspontja szerint jobban ki kellene terjeszteni a családi adókedvezményeket, a családi pótlékot pedig a szülő 19. vagy 20. betöltött életévéhez kellene kötni, ami a politikus szerint "gátat szabna a felelőtlen gyermekvállalásnak".Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy országos szinten be kellene vezetni a szociális kártyát, és új állami bérlakás-építési koncepciót kellene kidolgozni, illetve be kellene építeni a médiatörvénybe a gyermek- és magzatvédelmet.

Sneider Tamás, a párt alelnöke kijelentette: Magyarország "drasztikus demográfiai válság" elé néz, ha nem változik meg a népesség csökkenése. Arra hívta fel a figyelmet, hogy egy-egy generáció lélekszáma meg is feleződhet, ami komoly gazdasági hátrányokkal jár. Az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának elnöke szerint a magyarság visszaszorulóban van a Kárpát-medencében. Példaként említette, hogy a Felvidéken Trianon óta 260 százalékkal nőtt a szlovákok lélekszáma, míg a magyaroké csak 16 százalékkal.

A Jobbik szombati népesedési konferenciáján a képviselők szakértőkkel egyeztetik javaslataikat, amelyeket később a törvényhozás elé terjesztenek.

 

MTI


 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.