Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-03-13 10:43:00

A földrengés erejét 9.0-esre módosították

Amerikai geológusok számításai szerint a Japánt megrázó első rengés magnitúdója 8,9-es volt, míg a japán szakértők vasárnap 9.0-ra módosították a mutatót. Akármelyik is jár közelebb az igazsághoz, ez volt a Japánt érő legerősebb rengés, amelyet több száz utórengés követett.

A japán rendőrség becslése szerint csak Mijagi prefektúrában több mint tízezer áldozata lehet a földrengésnek. A katasztrófának ebben a régióban volt a legpusztítóbb hatása. A megerősített halálesetek száma már elérte a 800-at.

A helyi hatóságok több tízezer emberrel egyáltalán nem tudják felvenni a kapcsolatot, és legalább 20 820 épület teljesen vagy részlegesen összedőlt. Hat prefektúrában összesen 300 ezer embert kellett evakuálni. A Fukusima erőmű 20 kilométeres körzetéből összesen 180 000 embert kellett kimenekíteni. 

A japán kormány arra figyelmeztet, fennáll a veszélye egy újabb robbanásnak a fukusimai erőműben, ezúttal a 3-as számú reaktornál - írja az AFP. Edano Jukio kormányszóvivő szerint a robbanásveszély azért áll fenn, mert robbanékony hidrogén gyülemlett fel a fukusimai atomerőmű hármas reaktorában.

Forrás:
http://index.hu/bulvar/2011/03/11/8_8-es_foldrenges_cunami_japanban/

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.