Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-05 18:00:00

A fogyatékkal élőkre is gondolt a Sziget

Akadálymentes zuhanyzó, kísérőszolgálat, kerekesszék-javítás és jeltolmács is segíti a fogyatékkal élőket a Sziget fesztiválon.

Az érvényes napi- vagy hetijeggyel rendelkező mozgássérült látogatók és kísérőik ingyenes buszjárattal juthatnak el a rendezvényre 13 órától. A busz a Batthyány térről kétóránként indul és megáll a Flórián téren is, ahol a saját gépjárművel érkezők térítésmentesen parkolhatnak. A Szigetről visszafelé 14 órától éjfélig járnak a buszok, a járatról a +36 20 982 4076-es mobilszámon lehet érdeklődni – tájékoztatta Vidó Andrea, a Civil Sziget szervezője pénteken az MTI-t.

Az Ability Parkban akadálymentesített WC-k és mosdók találhatók, emellett a Sziget több pontján akadálymentesített zuhanyzókat is elhelyeztek, ezeket jelölik a térképeken. A parkban kerekesszék-kölcsönözést és -javítást vállalnak 12-től 20 óráig, valamint kísérőszolgálatot biztosítanak a mozgásukban korlátozottaknak, a látás- és hallássérülteknek, utóbbiak jeltolmácsok segítségét is igénybe vehetik. A kísérőszolgálat igénybevétele előtt előzetes egyeztetés szükséges a +36 20 515 5943 számon.

Az érdeklődők a parkban megismerkedhetnek különböző szervezetekkel, egyebek mellett a Fehér Bot Alapítvány és az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány tevékenységével, kipróbálhatják a kerekesszékes nagy akadálypályát, az érzékszervek játékát és az ülő röplabdázást.

A nagyszínpad előtt külön rámpát létesítenek, amelyről a fogyatékkal élők jobban láthatják és élvezhetik a koncerteket. Vidó Andrea elmondta, hogy mozgásukban korlátozottaknak igyekeznek megkönnyíteni a K hídon való bejutást is.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.