Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-26 10:35:00

A befektetői bizalmat követi a forint

Erősödött kissé a forint szerdán reggel az uniós csúcstalálkozót megelőző, kissé csillapodó piaci hangulatban: az eurót 297,65 forinton jegyzik szerdán délelőtt a kedd délután négy órai 298,07 forintos árfolyam után.

Az euró 1,3920 dolláros jegyzés környezetében ingadozik szerdán reggel, miután kedden az uniós csúcstalálkozót megelőzően hat heti csúcsról 1,3847 dollárig gyengült.

Szerdán a devizapiacok figyelmét teljes egészében az uniós csúcstalálkozó köti le, különös tekintettel a kedden még utoljára ütköztetett nézetkülönbségekre, például az EKB további szerepéről, a görög adósságleírás mértékéről, az EFSF „ütőképességét” fokozó módszerekről hozott döntésekre.
Mivel a találkozó eredményességével szemben a várakozásokat már „sikerült lehűteni”, átütő erejű megállapodásra a piacok már nem számítanak, ezért egy esetleges pozitív meglepetés sokkal élénkebb piaci reakciót vonhat maga után, mint ha (ismét) csalódniuk kellene.


Nincs hatása az MNB-döntésnek

A forint árfolyama továbbra is szigorúan az euróövezeti befektetői bizalom alakulását követi, az MNB piaci várakozásokkal összhangban kedden hozott kamattartó döntése érdemben nem befolyásolta árfolyamát.

Az eurót szerdán délelőtt fél tízkor 1,3922 dolláron jegyezték, a kedd délutánival közel megegyező árfolyamon. Az euró/svájci frank jegyzés alig változott, 1,2220 közelében ingadozott szerdán reggel.
A svájci frank árfolyama 243,73 forint szerdán délelőtt a kedd délutáni 243,33 forint után.
A dollár gyengült szerdán reggel a befektetési menedéknek tekintett devizákkal, a svájci frankkal és a japán jennel szemben, mivel piaci várakozások szerint a Fed ismét monetáris enyhítésre, a dollárkínálat növelésére készül.

A dollárt 213,75 forinton jegyzik a kedd délutáni 214,91 forinttal szemben, a japán jent pedig 2,8162 forinton a kedd délutáni 2,8288 forint után.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.