Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-05-28 12:21:00

A Baptista Szeretszolgálat intézményeket vesz át az önkormányzattól

A Baptista Szeretetszolgálat működteti Pécs szociális intézményeinek többségét ez év második felétől, miután négy létesítményt ad át az önkormányzat, s ezzel évente félmilliárd forintot takarít meg.

Július elsejétől a Baptista Szeretetszolgálat működteti a pécsi Integrált Szociális Intézmény legnagyobb, kertvárosi telephelyén az idősek, fogyatékkal élők bentlakásos ellátását és a támogató szolgáltatást, valamint három további intézményegységet, városi fenntartásban az év második felétől csak két intézmény marad - mondta el Moór Eszter (Fidesz), a pécsi önkormányzat népjóléti és sportbizottságának elnöke az pénteken MTI-nek. Moór Eszter hozzátette: ahhoz, hogy a Baranya Megyei Kormányhivatal a működési engedélyben a fenntartóváltást átvezesse, mintegy 50 millió forintot kell az intézmények felújítására költeni még ebben az évben.

A szeretetszolgálattal kötött megállapodás értelmében két intézmény akadálymentesítésére további 50 milliót fordít a város 2012-ig. A bizottság elnöke kiemelte: a rendeltetésszerű működéshez elengedhetetlen kiadásokra azért van szükség, mert a felújításokat az elmúlt években a város forrás hiányában nem tudta elvégezni. Az Integrált Szociális Intézmény működtetésére 2009-ben mintegy 600, 2010-ben 550 millió forintot költött Pécs. A feladatátadást követően az összeg nem éri el az évi 100 millió forintot, így a jövőben évente félmilliárd forintot takarít meg az önkormányzat. A Baptista Szeretetszolgálat az önkormányzatokénál 82 százalékkal magasabb állami normatívának köszönhetően jobb anyagi feltételekkel tudja az intézményeket működtetni - mondta Moór Eszter.

MTI


 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.